Ruokaa ja matkailua



Mitä ihmettä tarkoitetaan ruokamatkailulla?
Tästä varmaankin on hyvä lähteä liikkeelle. Mitä tarkoitetaan ruokamatkailulla? mitä kaikkea se pitää sisällään? miten se on määritelty? Itselle ruoka ja nimenomaan erinomaiset ruokailukokemukset ovat erittäin suuri osa onnistunutta matkaa ja elämyksellistä kokemusta.

Roomalaisella torilla muutama vuosi sitten.
Itseni mukaan lukien matkailijat hakevat yhä useammin tietoisesti ruokaelämyksiä, jonka kautta tai yhteydessä koetaan luontoa, kulttuuria ja paikallista elämää. Ruokamatkailua ei kuitenkaan tule sekoittaa ruoan kulutukseen matkan aikana, ruokamatkailussa ruoka ja sen tuottama elämyksellisyys ovat matkan ensisijainen tarkoitus. Erilaiset kokkauskurssit, tilavierailut ja maistatukset luovat lisää ruokamatkailua perinteisten ravintoloiden ja ruokailupaikkojen rinnalla. 

Luomu, lähiruoka ja villiruoka näyttävät edelleen jatkavan suosiotaan ruokamatkailun yhteydessä. Mielestäni nimenomaa tästä näkökulmasta Suomen kannattaa edistää ja markkinoida ruokatuotteitaan, laatu, puhtaus ja alkuperäisyys ovat meidän valttejamme. Ruoan ympärille tulee myös luoda enemmän markkinointia, oheistuotteita ja valmiita paketteja. MaRan (matkailu ja ravintola-alan työmarkkinajärjestö) mukaan sekä matkailu -että ravintolapalvelut ovat kasvussa Suomessa, tälle vuodelle arvioidaan jopa 8% nousua. Joten jotain olemme nyt jo tehneet oikein ja kehitys näyttäisi olevan koko ajan ylöspäin. Tästä on hyvä jatkaa Suomen ruokamatkailun kehittämistä!
Gelatoa ruokamatkalla Roomassa



Lähteet ja mielenkiintoisia nettisivuja sekä artikkeleita asiaan liittyen:
Helsingin Sanomien artikkeleita liittyen ruokamatkailuun: http://www.hs.fi/aihe/ruokamatkailu/
Discovering Finland. Tietoa ja hyvää markkinointia Suomen ruokakulttuurista. http://www.discoveringfinland.com/  Sivuilta löytyy myös hyviä blogitekstejä esim. tämä jääkellunnasta kertova: http://www.discoveringfinland.com/blog/unique-adventure-lapland-northern-lights-ice-floating/


Kommentit

Suositut tekstit